Info

Årets Nyföretagare 2017

Michael Ghasri startade assistansföretag utifrån pappans behov


Lunds NyföretagarCentrum har utsett Michael Ghasri, grundare av assistansföretaget Kurera Assistans, till Årets Nyföretagare i Lund 2017, med följande motivering:  Vägledd av sin vision ”Alla har rätt att vara delaktiga” har Michael Ghasri med starkt personligt engagemang, osviklig kvalitetskänsla och skickligt entreprenörskap drivit upp ett blomstrande företag som genom sin omsorgsverksamhet bidrar till ett bättre liv för våra mest sårbara människor.

När Michael Ghasri var 14 år inträffade något som förändrade hans liv. Hans pappa, framgångsrik entreprenör i fastighetsbranschen blev efter en felbehandling beroende av personlig assistans.

  – Det kom som en chock att min pappa, som byggt upp vårt familjeföretag och alltid varit en stadig klippa att luta sig emot nu behövde hjälp med de allra mest grundläggande behoven, berättar Michael Ghasri. Det ändrade förutsättningarna i grunden för vår familj, både privat och professionellt.

Efter att ha utbildat sig till fastighetsförvaltare, började Michael Ghasri så småningom arbeta som säljare i bilbranschen. Han avancerade snabbt till säljledare, men det fanns hela tiden något som skavde – han var inte nöjd med den assistans som hans pappa fick.

  – Det var något som saknades. Jag hade intrycket att assistansen ordnades mer efter vad som skulle vara bekvämt för assistansföretaget än vad som var bra för min pappa och började fundera över hur jag skulle kunna göra det bättre.

Tanken mognade efterhand och Michael Ghasri bestämde sig för att ta steget. Han skulle starta ett eget assistansföretag med de egna erfarenheterna i bagaget.

  – Jag vågade inte ta steget fullt ut direkt, utan ordnade tjänstledigt och började bygga upp ett team av duktiga och engagerade människor. Jag insåg snabbt att det fanns en hel del kunskapsluckor att fylla och kontaktade Lunds NyföretagarCentrum för att få hjälp. Där fick jag möjlighet att komma med i ett mentorsprogram som drivs i samarbete med ALMI Skåne. Jag såg möjligheterna och nappade direkt.

Michael Ghasri beskriver sitt samarbete med mentorn – advokaten Christian Karlsson från Lundafirman Vici som något av ett dream team.

  – Christian har varit till enorm hjälp och bidragit med både kunskap och ett stort kontaktnät. Med hans hjälp och erfarenhet gick företagsstarten smidigt och vi har fortsatt hålla kontakten. Christian utsågs nyligen också mycket välförtjänt till Årets Mentor i Skåne.

Efter att ha fått ett fungerande team och alla tillstånd på plats, startade Michael Ghasri verksamheten i Kurera Omsorg 2016. I januari 2017 arbetade 35 personer i bolaget, ett år senare var de 150 och till årsskiftet räknar Michael Ghasri med att atalet anställda i bolaget ska passera 200.

  – Vår approach att sätta brukaren i centrum och att ge det lilla extra med korta beslutsvägar och svarstider har gjort oss till en stor aktör lokalt. Vi fortsätter att växa organiskt, genom rekommendationer från brukare och deras anhöriga. Ambitionen är nu att sätta Kurera Omsorg på kartan som det självklara valet av assistansbolag i södra Sverige.

Michael Ghasri har just fyllt 30 år. Parallellt med Kurera Omsorg har han tillsammans med barndomsvännen Christoffer Faxe även byggt upp familjehemsverksamheten Kurera Hem, som bland annat hjälper barn med psykosociala problem, neuropsykiatriska diagnoser och ensamkommande att hitta bra och trygga hem.

  – Principen är densamma som för Kurera Omsorg. Våra uppdragsgivare märker att vi bryr oss på riktigt. Det är vårt främsta konkurrensmedel och ingenting som vi någonsin tummar på.

Michael Ghasri tycker det är viktigt att företag och företagsledare föregår med gott exempel och har bland annat engagerat sig i olika ungdomsfrågor. Reflexer till barn, utbildningsmaterial om hur man bör agera på nätet och stöd till initiativ mot ungas drogmissbruk är några exempel.

  – Det har gått bra för mig och jag vill gärna använda mina resurser till att göra något som verkligen gör skillnad, både privat och genom mina företag.

För ytterligare information, kontakta

Michael Ghasri: Michael@kureraomsorg.se  Mobil: 0735-335944

Gabriel Olsson, VD LNC: gabriel.olsson@lnc.ideon.se Tel 046-286 88 05