Info

De växte i inkubatorn

Ur artikel i Sydsvenskan 8 mars 2011

Hanna Glans och Bettina Rother förvandlade en projektanställning till ett eget konsultbolag. I dag säljer de sin egen kunskap om jämställdhet och mångfald till företag och organisationer.

Mitt ute på Lundaslätten norr om Stångby utanför Lund, håller konsultbolaget Eqo, Equal opportunities, till. Ägarna Hanna Glans och Bettina Rother, har flyttat hit från Ideon och tjänsteföretagsinkubatorn Lift. De lever på att lära organisationer att utnyttja hela sin kompetens och inte fastna i gamla mönster vad gäller kön och ursprung.

Tiden på inkubatorn Lift var en viktig ingrediens för att få riktig skjuts på konsultföretaget.

– Vi hade dragit i gång så smått, men de var de som gjorde oss till företagare. Lift fick oss att inse vikten av god marknadsföring, vikten av att ta rätt betalt och att sätta värde på sin egen kompetens. I det arbetet har de varit otroligt viktiga för oss. Sedan har Lift bistått oss med en hel rad kontakter, säger Bettina Rother….

Läs hela artikeln här»

Ur Sydsvenska Dagbladet
Text: Petter Birgersson
Foto: Lisbeth Westerlund
Publicerad 8 mars 2011 0.30

, , , ,