Info

Ny Vd för Stiftelsen Lunds NyföretagarCentrum!

Egenföretagaren Gustaf Hamilton efterträder Anders Brun som VD för Lunds NyföretagarCentrum (LNC).

Som ny VD får Gustaf Hamilton ansvaret för en organisation som i 20 år framgångsrikt verkat för ett ökat nyföretagande i Lund med omnejd. Bara under förra året medverkade Lunds NyföretagarCentrum till omkring 140 företagsstarter.

— Vi ger kvalificerad rådgivning och hjälper till så att de som startar nya företag ska vara väl förberedda, säger Gustaf Hamilton. Resultatet är att överlevnadsgraden för ”våra” företag är betydligt högre än genomsnittet.

Gustaf Hamilton valdes ut bland 45 sökande. Han har en bakgrund som officer och har tidigare bland annat arbetat som vd för Utvecklingsstiftelsen i Landskrona. Idag driver han två egna företag i tjänsteinkubatorn LIFT, som startades av Lunds NyföretagarCentrum 2008.

Lunds NyföretagarCentrum drivs i stiftelseform och finansieras av ett 80-tal stödföretag och organisationer i Lund. Förre VDn Anders Brun, som lämnar VD-posten efter 13 år, kommer att finnas kvar i organisationen som rådgivare.

 

, , , , ,