Info

Lyxiga praliner blev eget företag

DSC8979Ruona-15

Ett besök i chokladens hemland inspirerade Lynn Pilling till att börja experimentera fram sina egna praliner med de allra finaste ingredienserna. Idag har intresset växt till ett eget företag med exklusiva produkter för en kräsen publik. LNC har hjälpt till på vägen.

 

Lynn Pilling och hennes familj har alltid varit intresserade av god mat och fina råvaror, men det var först vid ett besök i Belgien 2010 som hon på allvar fick upp ögonen för chokladtillverkning.

Jag insåg att chokladen gav nästan oändliga möjligheter att kombinera smaker, former och konsistenser och började göra praliner som en hobby hemma i köket. Efterhand som intresset växte utbildade jag mig till certifierad chocolatier och skaffade bättre utrustning.

Så småningom började tanken om ett eget företag gro och med en bakgrund som biolog och försäljningsexpert i ett medicinteknikbolag gick Lynn Pilling strategiskt tillväga. Smaker, färger och former experimenterades fram med hjälp av inspiraton och feedback från både bekantskapskretsen och de första kunderna. De höga råvarukostnaderna innebar att hon var tvungen att hitta en kräsen målgrupp som kunde uppskatta det speciella med hennes choklad och som var beredd att betala.

Idag har Lynn Pilling en egen liten chokladfabrik i en källarlokal i centrala Lund. Försäljningen sköts dels genom ett 20-tal butiker i södra Sverige, dels genom event och företagskontakter. Förutom försäljningen ordnar hon också kringaktiviteter av olika slag – workshops, chokladprovningar och en alldeles nystartad chokladklubb för barn.

Lynn Pilling tog hjälp av LNC vid företagsstarten.

Det var en kollega som tipsade om att LNC kunde hjälpa till med frågor om företagande. Jag fick en väldigt bra, personlig kontakt med en av LNCs rådgivare. Det kändes tryggt att få ställa frågor till någon som kunde så mycket om nyföretagande. Den kunskap jag fick genom LNC har varit till stor hjälp i mitt företagande.