Info

”Utmärkelsen gav legitimitet”

DSC7015Ruona-15

I den medicinska och farmaceutiska forskningen används och produceras stora mängder prover av biologiskt material och läkemedelssubstanser som representerar stora värden. Eftersom proverna måste förvaras säkert och under speciella förhållanden så kostar lagringen stora pengar. Kemiingenjören Ali Ismail, med ett mångårigt förflutet i läkemedelsbranschen, såg problemet och bestämde sig för att göra något åt det.

Min affärsidé är enkel. Den handlar om att erbjuda säker lagring av biologiska och farmaceutiska prover på en central plats och på det sättet uppnå stordriftsfördelar. Efter att ha ruvat på idén i några år bestämde jag mig hoppa av mitt dåvarande jobb och satsa på att starta eget.

Ali startade sitt bolag efter sommaren 2010 och fick hjälp av LNC.

Genom LNC fick jag tillgång till ett fantastiskt nätverk och en massa goda råd från människor med stor erfarenhet av företagandets olika sidor. Det gav också ett bra självförtroende när jag skulle närma mig kunder och tänkbara finansiärer.

2012 utsågs Ali Ismail till Årets Nyföretagare i Lund, något som han menar haft stor betydelse för utvecklingen av hans företag, bland annat för att utmärkelsen fungerade som ett slags kvalitetsstämpel.

Birka Biostorage finns idag i egna, specialinredda lokaler med hög säkerhetsnivå i utkanten av Lund. Bolaget har fem anställda och kunderna är huvudsakligen läkemedelsföretag i Norden. Bolaget har lockat ett flertal investorer och ökat både kundbasen och omsättningen i snabb takt.